Thursday, December 08, 2011

Yazoo

Az Erasure-t már évek óta szeretem, érdekes, hogy a Vince Clark és Alison Moyet alkotta Yazoo-ig viszont még csak most jutottam el. Nagyon kellemes mindkét albumuk már csak a kor hangulat miatt is (Upstairs At Eric's, You And Me Both), de sajnos mindkettőn elég sok a tingli-tangli szám is. A hangzás eléggé hasonlít a Speak & Spell-re, az első Depeche albumra, ami tök jó, és nem is csoda, hisz az első Yazoo album rögtön azután készült, hogy Vince Clark kiszállt a dM-ból.
A kedvenceim a két albumról: Don't Go, Too Pieces, Goodbye '70s, Tuesday, Winter Kills, Nobody's Diary, Mr Blue, Anyone, Happy Peoply, And On.
Az viszont nagy kár, hogy a Situation - épp az egyik leghírhedtebb számuk - nincs rajta egyiken sem, hisz eredetileg csak b-side, és csak 90'-ben jött ki külön maxin, újrakiadásban.
Nem volt hosszú életű a Yazoo, csak két albumot élt meg, mindössze két év alatt (82',83'), de a hatása és az öröksége annál nagyobb lett. Amint kijött a második album, máris bejelentették a feloszlást (nem lettem volna az akkori rajongók helyében), de ez szerencsére az Erasure megalakulását is jelentette........



No comments: