Wednesday, December 07, 2011

MAXI / Erasure: Be With You

Az Erasure nem várt sokat második maxijának megjelenésével a Tomorrow's World-ről, alig két hónappal a When I Start To (Break It All Down) után máris itt a még slágeresebb Be with You.

Ezúttal egy hagyományosabb, táncosabb Erasure számot kapunk, aminek dallamvilága is teljesen klasszikus, hangszínei pedig az első pillanatoktól kezdve az egyik legszebb érára utalnak vissza, az I Say I Say I Say-re. Bár az albumot Frankmusik producerelte, ebben a dalban épp nem hangsúlyos a szerepe.

A rajongók ismét örülhetnek, mert ezúttal is kijött CD-n a kiadvány, ráadásul igen tartalmasra is sikeredett. Bár az Erasure-nek általában jók a b-side-jai, most viszont egy igazi csúcs dalt kapunk b oldalon (Never Let You Down), ami szintén az egyik legjobb érát, a Chorus-t juttathatja eszünkbe mind tempójában, mind szinti hangszíneivel. Hogy az albumra miért nem került fel, az jó kérdés, de így legalább a maxit is erősíti, ráadásul az is örülhet neki, aki nem örült Frankmusik jelenlétének a nagylemezen, mert ennek a dalnak kizárólag Vince Clark volt a producere. Ezen kívül remixeket találunk még a 7 számos maxi CD-n. MotoBlanco-tól kettőt is kapunk, egy teljesen átlagos, de azért kellemes electrós club mixet, és annak radio editjét (ami mondjuk teljesen felesleges a kiadványon), valamint az új Starshapes együttes is kevert egy törtebb, gitáros, new wave-es dance mixet, ami viszont igazi telitalálat lett, pláne, hogy egészen new orderes a hangzás! Ezeken kívül kapunk még szokásos extended mixet Gareth Jones-tól (csak ez most változatosabb és különlegesebb lett, mint a Tomorrow's World bónusz lemezén található mixei), és akusztikus átiratot is, ami elég komoly lett, mert ezúttal nem csak egy egyszál gitáros verzióról van szó, hanem teljes zenekariról vonósokkal kiegészítve, így sokkal teltebb a hangzás.


8/10

No comments: